Nieuwe projecten

Kloosterkwartier

Veghel
Kloosterkwartier Veghel is een gevarieerd nieuwbouwcomplex in het centrum van Veghel op het terrein van het voormalige ziekenhuis Bernhoven.  Eén van de gebouwen omvat 46 huur-appartementen, in 4 bouwlagen. Naast dit appartementengebouw komt een halfverdiepte parkeergarage waarin een fietsenstalling. 

De bouw is in december 2019 begonnen en wordt in december 2020 opgeleverd.

bouwsupport 1 controleert  voor De Elf Provinciën de voortgang van de bouwwerkzaamheden en de kwaliteit van dit turn-key poject.


Maliebaan 50

Utrecht
Maliebaan 50 is een voormalig postkantoor, oorspronkelijk gebouwd in de 30-er jaren van de vorige eeuw, daarna nog 2x uitgebreid aan de achterzijde. Het pand heeft fraaie detailleringen, zoals een vide, enkele inpandige glas-in-lood ramen en grote lichtkoepels op de 2e verdieping.

Nu wordt het -inpandig- zowel bouwkundig als installatietechnisch gereed gemaakt voor nieuwe verhuur als kantoor.
Voor een impressie van hoe het gebouw er dan uit zal zien, zie Funda

bouwsupport 1 begeleidt voor opdrachtgever, samen met bkpunt architectuur, de aanbesteding en zal aansluitend de bouwdirectie voeren.

Lopende projecten

Woning Blommers

Heemstede
Nieuwbouw van een riante villa.
bouwsupport 1 begeleidde de opdrachtgever bij de uitwerking en afronding van het contract met de aannemer en voert aansluitend de bouwdirectie over het project.


De Karsp!

Amsterdam
Karspeldreef 4 is een transformatieproject in Amstel III, een gebied dat nu overwegend een kantoorfunctie heeft, maar in de toekomst een gemengde stadswijk wordt met woningen, kantoren en overige voorzieningen.
de Karsp! omvat 274 woningen, commercie in de plint, een parkeergarage met 101 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 808 plaatsen.

bouwsupport 1 voert namens Wonam vanaf start sloop oude kantoor tot en met de oplevering van het nieuwe complex bouwdirectie en verzorgt het bouwkundig toezicht.

3D-impressies zijn eigendom van / worden gebruikt met toestemming van OZ architects.


Student Experience International

Amsterdam
Nieuwbouw, aan de Moermanskkade / Minervahaven, van een complex met 596 hotelkamers (extended stay faciliteit) voor voornamelijk buitenlandse studenten, onderzoekers en promovendi. In de plint komen commerciële ruimten. Parkeren kan in de onderliggende halfverdiepte parkeergarage.

bouwsupport 1 begeleidde de opdrachtgever bij de uitwerking en de afronding van het contract met de aannemer en voert aansluitend de bouwdirectie over het project.

3D-impressies zijn eigendom van / worden gebruikt met toestemming van Ulrich Architectuur.

Bekijk hieronder het filmpje van de stort van de keldervloer

Eerdere projecten

Steltloper

Amsterdam
Steltloper is een bijzondere woontoren met 126 appartementen die deels in het water staat en deels op hoge poten. Gelegen aan de Ertskade in het Oostelijk havengebied, met uitzicht over het IJ en het Markermeer. De ondergrondse parkeerkelder biedt ruimte aan 88 parkeerplaatsen en een fietsenberging.
bouwsupport 1 controleerde voor Wonam de voortgang van de bouwwerkzaamheden en verzorgde de oplevering van dit turn-key project.


Toon

Utrecht
Toon Utrecht is een wooncomplex direct naast het station Terwijde in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn met 98 middensegment huurwoningen, 81 tweekamer- en 17 driekamerappartementen. Er is een parkeerplaats (op het maaiveld) voor 53 auto’s en een collectieve fietsenstalling.

De bouw is in september 2017 begonnen en is oktober 2018 opgeleverd.

bouwsupport 1 
controleerde voor Wonam de voortgang van de bouwwerkzaamheden en de kwaliteit van dit turn-key project.


Kaatstraat

Utrecht
Transformatie van leegstaand ‘jaren 80 kantoorpand’ naar 83 appartementen op een ondergrondse parkeergarage in de Kaatstraat in Utrecht. In de plint komen commerciële ruimten.

bouwsupport 1 adviseerde De Elf Provinciën bij de uitwerking van de Design &Build overeenkomst met beoogd aannemer en aansluitend bij de uitwerking van het uitvoeringsgereed ontwerp.

Tijdens sloopwerkzaamheden (tot herbruikbaar betonskelet) en daarna de realisatie van het nieuwe pand + omliggende bestratingen begeleidde bouwsupport 1de werkzaamheden namens De Elf Provinciën.


SandeBak

Amsterdam
Nieuwbouw van een appartementengebouw met 106 meest 2-kamer woningen aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat in Amsterdam West. 

bouwsupport 1 adviseerde Wonam tijdens aanvragen revisie omgevingsvergunning en uitwerking van het T.O. Aspecten hierbij waren o.a. financiële optimalisaties, bouwveiligheidsplan en afwerkingsniveau woningen.

Aansluitend voerde zij -na sloop bestaand pand- bouwdirectie over het project. Project SandeBak is gelegen direct naast Poort van Toorop.

Poort van Toorop

Amsterdam
176 huurappartementen in carrévormig woongebouw op een halfverdiepte kelder met per woning een eigen berging en 56 parkeerplaatsen. bouwsupport 1 verzorgde aanbesteding en begeleiding van de sloop van het bestaand pand op de bouwlocatie. bouwsupport 1 verzorgde aanbesteding en begeleiding van de sloop van het bestaand pand op de bouwlocatie en – vanaf najaar 2015 tot en met de oplevering in najaar 2018 – bouwdirectie en bouwkundig toezicht.

Bekijk hier het filmpje over de kunst in de tuin.


Royal Vopak

Rotterdam
Van het in 2005 opgeleverde hoofdkantoor voor Vopak (in de laagbouw van het complex) worden 4 verdiepingen geheel opnieuw ingericht: open en transparant, naar ontwerp van Fokkema en Partners architecten.

bouwsupport 1 adviseerde Vopak tijdens de aanbesteding van diverse inbouw- en afbouwwerkzaamheden en voerde bouwdirectie tijdens de realisatie.


Square

Amsterdam
111 huurappartementen en een commerciële unit –op de begane grond, aan het toekomstig plein- in carrévorm met daaronder een kelder, waarin een centrale fietsenberging en per woning een eigen berging.

bouwsupport 1 verzorgde bouwdirectie en bouwkundig toezicht.


Ravel Residence en Amstelhome

Amsterdam
Nieuwbouw van 2 complexen studentenhuisvesting –modulair bouwsysteem van Jan Snel, Montfoort- nabij de Zuidas in Amsterdam. Ravel Residence heeft 800 kamers en AmstelHome 510. bouwsupport 1 was gedelegeerd ontwikkelaar namens opdrachtgever RAVAM tijdens de realisatie.

Bekijk hier het timelapse filmpje van de bouw van Ravel Residence.


Oranjekwartier

fase 3, Amsterdam
Nieuwbouw van 2 woontorens ‘King & Queen’ met in totaal 198 appartementen. Beide torens hebben een kelder met per woning een berging. bouwsupport 1 verzorgde bouwdirectie en bouwkundig toezicht tijdens de realisatie.

Voor een impressie van de modelwoning op een open dag voor toekomstige huurders, bekijk deze film.


FIRST

Rotterdam
Eerste fase van de herontwikkeling van Weena Point, Rotterdam. Kantoortoren met een hoogte van 125 m1 + 2 lagen ondergronds parkeren. Het in de gevel van het gesloopte pand aanwezige gemeentelijk monument ´Wall Relief no. 1´ van Henry Moore krijgt na realisatie weer dezelfde prominente plek.

Bekijk hier het timelapse filmpje van de bouw.


Amstelkwartier

Amsterdam
109 appartementen op ondergrondse parkeergarage. Op een steenworp afstand realiseert gemeente Amsterdam aan de Amstel een buitendijks park, dat fraai uitzicht geeft op de rivier en alle passanten. Voor een impressie van de omgeving, bekijk deze film.


Oranjekwartier

fases 1 en 2, Amsterdam
Appartementencomplex met 4 bouwblokken waarin 336 appartementen, met ondergronds parkeren en groene binnentuin.


Triple Q

Utrecht
Eerste van 3 duurzame kantoorgebouwen (o.a. koude- en warmteopslag in de bodem) op Kantorenpark Papendorp.


Vopak

Rotterdam
Herontwikkeling -in 3 fases- van het oude van Ommeren hoofdkantoor naar moderne kantoorruimten in toren en laagbouw. Bovenin de toren zijn 45 koopappartementen gebouwd. Tegen het gebouw aan, onder Het Park -rijksmonument aangelegd in de 2e helft van de 19e eeuw door landschapsarchitect Zocher- ligt een 3-laagse parkeergarage.


Boefterrein

Hilversum
28 luxe appartementen in 5 in grootte variërende parkvilla´s, met per gebouw bijbehorend ondergronds parkeren. Veel oude bomen zijn gespaard en nemen in de nieuwe bosachtige tuin een belangrijke plek in.


Cuserpark

Amsterdam
5 kantoren op ondergrondse parkeergarage, gebouwd in 2 fases. Op de parkeergarages zijn onder landschapsarchitectuur ontworpen binnentuinen aangelegd.


Distelweg

Amsterdam Noord
Oude fabriekshallen omgebouwd naar functionele bedrijfs- en kantoorruimten met industriele uitstraling.


Wisseloord

Hilversum
88 appartementen in 8 gebouwen, met grote ondergrondse parkeergarage. De appartementenvilla’s zijn omgeven door een nieuw aangelegd 2 hectare groot park. Het ontwerp hiervoor had de vele, voor de bouw al aanwezige, bomen (o.a. eiken, beuken, acacia’s en sparren) als uitgangspunt.


Kluwer

Alphen aan den Rijn
4 duurzame kantoren (o.a. met koude- en warmteopslag in de bodem) + vergadertoren en 2-laags restaurant op ondergrondse parkeergarage.